Axces Emission Technology - op maat gemaakte oplossing

  May 18, 2020

  Axces Emission Technology - op maat gemaakte oplossing

  Tractoren op de snelweg en 100km/u zijn beide onderwerpen die te maken hebben met het zogenoemde stikstof probleem.  100kmBouwbedrijven zijn bezig om hun machinepark uit te rusten met nabehandeling, maar ook de binnenvaart wordt bij vele projecten verplicht om de stikstof uitstoot te verminderen.

  Maar waar hebben we het eigenlijk over? Stikstof is op zichzelf geen probleem. Het is een gas dat overal om ons heen is. Ongeveer 78% van alle lucht om ons heen bestaat uit stikstof. De natuur kan niet zonder  en wij ook niet.  Samen met zuurstof of waterstof wordt stikstof omgezet in stikstofoxiden (NOx) en ammoniak (NH3). Dit zogeheten reactieve stikstof is in de juiste hoeveelheid onmisbaar voor alle vormen van leven op aarde.

  Te veel reactieve stikstof heeft ook een nadelige invloed op onze gezondheid via de verontreiniging van de lucht en het grond-, oppervlakte- en drinkwater. Ammoniak en stikstofoxide reageren in de lucht en vormen fijnstof. Bovendien draagt stikstofdioxide bij aan de vorming van ozon, een schadelijk bestanddeel van luchtverontreiniging. Zowel fijnstof als ozon vergroot de kans op luchtwegaandoeningen.

  Axces Emission Technology adviseert en helpt u waar nodig bij het realiseren van een nabehandelingssysteem op maat voor elk vermogen en elke gewenste locatie en toepassing. Door het plaatsen van een SCR in het uitlaatsysteem kunt u redelijk eenvoudig de ongewenste NOx-en tot meer dan 90% reduceren en daarmee aan de eisen voldoen van onder andere:

  • IMO Tier III
  • EU Stage V
  • EU MCPD
  • EU BEMS
  • Klant en/of regio gebonden eisen

  Een greep uit onze op maat gemaakte oplossingen:

  SCR unit

   

  Silencer-Spark arrestor-SCR combination

  SCR unit
  (project: op een oude heimachine)

  Demper/ Vonkenvanger / SCR combinatie
  (project: binnenvaartschip tussen woning en de watertank)

  Client-specific customized solution All-in-one solution

  Klant specifieke op maat gemaakte oplossing
  (project: Offshore booreiland in de Noordzee)

  Alles-in-1 oplossing 
  (project: Generator set container, stroomvoorziening, NSA)

   

   

  phone-1439841_1920


  VRAGEN?

  Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

  Contact us